Történetünk

Avagy minden a Mamával kezdődött...

 

Lászlófi Attila vagyok a DeliBox alapítója, kereskedelmi vezetője.

A nagyszüleim, sőt már az ő szüleik is a Sárközben, Bátyán éltek Kalocsa közelségében. Gyerekkoromban hetente jártunk a szeretett Mamához, hol gyalog, hol biciklivel. Ő pedig mindig gőzölgő húslevessel, rántott hússal és a legendás nyári fagylaltjával kényeztetett bennünket. Megrohannak az emlékek: ahogy öcsémmel szakajtókosárból szórtuk a kukoricát a tyúkoknak. Ahogy ránk támad a fényes tollú, büszke kakas hogy védje a tyúkjait. Aztán amikor eltelt a szombat, s haza kellett menni, csatos üvegben vittük az édes paradicsomlevest, bonyhádi zománcozott vajlingban a tisztított tyúkot a vasárnapi ebédhez. Imádtam. Emlékek a fűszerpaprika termesztés fáradtságos munkájáról. Hajnalban kelni és fázósan ballagni paprikát szüretelni, majd szárítani, őrölni. Meghatározó emlékek a házi disznótorokról vagy, ahogy lomhán bugyog a hatalmas üstben az illatos baracklekvár.

Felgyorsult világban élünk, az internet és a mobiltelefon beférkőztek mindennapjainkba. Egy dolog azonban nem változott: szenvedélyem a vidék. Évek óta benne volt a levegőben, hogy belevágok saját delikát vállalkozásomba. Családommal, barátaimmal történt sok-sok beszélgetés után úgy döntöttem, megvalósítom az álmaim.

Célunk, hogy hidat képezzünk a vidéki gazdák kiváló termékei és a vásárlók igényei között a modern technika segítségével. A termelőnek ilyetén valós megélhetéséhez hozzájárulunk, a vásárlót pedig kimagasló minőségű, magyar, hagyományos élelmiszerhez juttatjuk.